Herontdekt: de bibliotheek van Willebroek

De bibliotheek is misschien wel de meest vertrouwde vorm van deeleconomie. Naar de bibliotheek gaan vermijdt dat iedereen dezelfde boeken opnieuw koopt, het vermijdt dat je een dure tablet of reader moet kopen voor te dure ebooks, en je voorkomt een zolder die uitpuilt van de boeken die je één keer gelezen hebt. Zowel ecologisch als economisch een goede zaak.

bibliotheek Willebroek
Bibliotheek Willebroek, kinderen toegelaten

Nu ja… sinds ik 10 jaar geleden in Willebroek kwam wonen heb ik nooit 1 boek geleend uit onze bibliotheek. Ik ben er wel geweest, maar dan met de kinderen of omwille van het leentuinen project. Nochtans lees ik gemiddeld één roman per maand, en per jaar nog enkele informatieve boeken.

Elk jaar begint met goede voornemens, dus tijdens de kerstvakantie trok ik samen met vrouw en kind naar onze bibliotheek. Uiteraard had ik m’n huiswerk gemaakt, en met behulp van de online catalogus opgezocht wat ik wilde ontlenen, en of deze boeken beschikbaar waren. Het ontlenen was nog zo eenvoudig als in mijn studententijd, en de staff in de bib is super vriendelijk.

De bibliotheek in Willebroek heeft er dus een nieuwe klant bij.

Prijskaartje

De laatste jaren las ik enkel ebooks op de tablet, da’s geen gedoe en je koopt makkelijk online wat je op dat moment wil lezen. Helaas wel met een stevig prijskaartje. Een tablet kost al snel enkele honderden euro’s en ebooks zijn spijtig genoeg niet goedkoper dan echte boeken.

Mijn tablet was dit jaar aan vervanging toe, maar aangezien ik de tablet enkel nog maar gebruikte voor het lezen van boeken kan ik mij deze kost besparen. De bibliotheek kost 5 euro per jaar, hiervoor lees ik een jaar lang onbeperkt boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *