Simplify life: inspirerend!

Eén van de manieren om duurzamer te leven

Vorige zondag trok een mini-delegatie van Transitie Vaartland naar de Simplify Life inspiratiedag. Bij een volgende gelegenheid zullen we onze uitstapjes op voorhand aankondigen via Facebook. Heb je zin om mee te gaan? Of om ter plekke van gedachten te wisselen over wat er mogelijk is in het Vaartland? Altijd welkom!

Permacultuur, perma*wat*??

Uit het ruime pallet aan workshops hebben we het minst bekende thema eruit gepikt: permacultuur. Dat is een manier om te tuinieren zo veel mogelijk met de natuur mee. Bedoeling is om uit je permacultuurtuin allerlei groenten, noten en fruit te oogsten. Lui tuinieren met opbrengst, intrigerend! Ongetwijfeld doen we hier later nog wel iets rond.

Inspiratie

Inspiratie in overvloed tijdens de show die draaide rond de ‘geboden’ voor een eenvoudig en duurzaam leven.

“Denk groot, woon klein”: een pleidooi voor klein wonen in sterke dorpskernen en steden met alle mogelijkheden die je in landelijk gebied zou hebben.

Ook inspirerend: “Het is jouw tijd, ga voor de essentie”.

En “de grootste bedreiging voor de planeet is denken dat iemand anders het wel zal oplossen”, een aansporing om op kleinschalig niveau initiatieven op te zetten die aantonen dat het anders kan.

Om af te sluiten een citaat dat wij graag in onze oren knopen:

“Twijfel er nooit aan dat een kleine groep geëngageerde burgers de wereld kan veranderen. Sterker nog, dat is het enige dat ooit gewerkt heeft.” (M. Mead)

 

De 15 manieren om jouw leven eenvoudig en duurzaam te maken van Netwerk Bewust Verbruiken

2 gedachten over “Simplify life: inspirerend!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *