LETS Vaartland zoekt m/v/x met talent

LETS Vaartland is de LETS-groep van Willebroek en deelgemeenten.

Een LETS-groep is een plaatselijke ruilkring. De LETS-leden spreken af met elkaar om diensten en goederen te ruilen en deze transacties te waarderen met pollekes. De LETS-eenheid, zeg maar “de euro van de ruilhandel”, voor provincie Antwerpen is immers “het polleke”. Met dit alternatieve geld kan je in vrijwel heel provincie Antwerpen goederen en diensten ruilen.

Er zijn grote groepen LETS’ers in klein-Brabant (Puurs, Bornem en St. Amands) en in Boom. De groep in het Vaartland is nog aan de kleine kant, we zijn op vandaag met 9 LETS’ers en zijn dus dringend toe aan een groeispurtje.

Is LETS moeilijk?

LETS gaat via de computer. Via een website kan je betalingen uitvoeren in pollekes en je pollekes-rekening beheren. Vraag en aanbod vind je op dezelfde website, of via een van de mailing lijsten.

Dit alles wordt eenvoudig uitgelegd op een introductie namiddag met koekjes, thee en koffie. De LETS coordinator van je gemeente staat je ook bij wanneer je moeilijkheden ondervindt, of als je tips nodig hebt voor het starten met LETS.

Met andere woorden, als je emails kan sturen dan leren wij je de rest zodat je gezellig mee kan LETSen.

Meer over LETS lees je hier.

2 gedachten over “LETS Vaartland zoekt m/v/x met talent”

  1. Hey Joachim, toffe uitleg hierboven. Mag ik een beetje nuance toevoegen? Pollekesland is 1 van de 7 letsgroepen in de provincie Antwerpen. Onze letsgroep strekt zich uit over 45 Antwerpse gemeenten en bestrijkt iets meer dan de helft van het provinciale grondgebied. Deels is er een overlapping met LETS Antwerpen Stad. Momenteel telt onze groep ca. 400 leden. We hebben dat grote gebied opgedeeld in 11 zones die allemaal met elkaar in verbinding staan, al was het maar omdat we allemaal het polleke als ruilmunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *