Van Willebroek naar Mechelen, Brussel, Antwerpen of Gent

Vanuit Willebroek-station kunnen we rechtstreeks naar Mechelen, Leuven of Sint-Niklaas. Maar hoe geraken we in Antwerpen, Brussel of Gent met het openbaar vervoer? Natuurlijk kan dat ook vanuit Willebroek-station. Toch loont het vaak de moeite om een ander vertrekpunt te kiezen.

Waar vertrekken we?

Naar Mechelen

Mechelen is gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Willebroek of (voor Tisseleirs) vanuit Kapelle-op-den-Bos. Ook met de bus geraak je vlot in Mechelen: vanuit Willebroek-centrum met lijnen 286 en 287. Vanuit Tisselt kan je bus 289 nemen, die rijdt minder vaak.

Met de fiets naar Mechelen is een mooie tocht: over het Hombeeks plateau, langs de Zenne, misschien even door het Vrijbroekpark of langs de Leuvense Vaart. Na een veertigtal minuten sta je op de Grote Markt.

De Battelsesteenweg in Mechelen zou ook een interessant opstappunt zijn, heb ik me eens laten vertellen, met tijdens de spitsuren om de 5 minuten een bus naar Mechelen-station. Parking zou er genoeg zijn.

Naar Brussel

In Mechelen-station kan je vlot een trein naar Brussel nemen.

Ik vind het vaak gemakkelijker om snelbus 461 te nemen in Willebroek, rechtstreeks naar Brussel. Ze passeert in Willebroek-centrum en rijdt via de Breendonkstraat de A12 op. Na 25 minuten ben je in Laken, na 40 minuten aan station Brussel-Noord.

Een alternatief is snelbus 460, die je in Breendonk kan nemen. Via Londerzeel neemt ze de A12 naar Brussel.

Vanuit Brussel kan je trouwens laat op de avond nog terugkeren naar Londerzeel, bijvoorbeeld met bus 250. Wie terug naar Willebroek wil geraken, moet vroeger vertrekken in Brussel.

Naar Antwerpen

Antwerpen is minder vlot bereikbaar dan Brussel: een rechtstreekse verbinding is er niet.

Vanuit Mechelen-station rijden er veel treinen naar Antwerpen. Als alternatief kan je naar Boom-station: daar passeert de trein Puurs-Antwerpen. Vanuit Boom-centrum zijn er verschillende bussen naar Antwerpen, bijvoorbeeld lijn 500 via de A12.

Met de auto de A12 nemen en parkeren aan Antwerp Expo is ook een optie. Tijdens de boekenbeurs zou ik het niet direct aanraden, maar meestal vind je daar veel gratis parkeerplaatsen. Je moet er nooit lang wachten tot de eerste tram of bus richting Antwerpen-centrum verschijnt.

[AANVULLING: En via de Schelde: lees meer over de waterbus in een volgend artikel]

Naar Gent

Voor een uitstapje naar Gent is het station van Londerzeel een goede keuze: na 35 minuten op de trein stap je af in Gent-Sint-Pieters. Bijna even snel als met de auto en dat zonder parkeerzorgen.

Je kan natuurlijk ook de trein in Willebroek nemen, maar dan moet je overstappen in Sint-Niklaas en daardoor ben je langer onderweg.

Iemand nog andere tips?

ProMobiel

In onze regio is er een vinnige burgerbeweging die hard werkt aan een vlotte en duurzame mobiliteit. Kijk eens op de website van ProMobiel Klein Brabant/Vaartland.

5 gedachten over “Van Willebroek naar Mechelen, Brussel, Antwerpen of Gent”

  1. Kan je met de autobus van aan Tisselt kerk ook naar Brussel. Zou 6 maanden opleiding gaan volgen bij VDAB Anderlecht, op de Bergensesteenweg.
    Dank voor het hulpje

    1. Oei, sorry voor het late antwoord, Fons. Van aan Tisselt kerk raak je ook met de bus in Brussel, maar die bus rijdt binnendoor en is véél langer onderweg dan de snelbus die je in de Breendonkstraat kan nemen (via de A12).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *