Op naar een Repair Café in Willebroek

Repair Café, wat is dat? Je spullen laten repareren door mensen die er goed in zijn. Er iets over bijleren zodat je het in de toekomst misschien zelf kan doen. Dit alles bij een een drankje en een knabbeltje, samen met andere mensen uit de gemeente. De reparateurs zijn vrijwilligers. Je bent helemaal vrij om te geven wat je wil, de vrije bijdragen worden gebruikt voor het volgende Repair Café.

Repair Cafés vind je over heel de wereld, maar nog niet in Willebroek. De eerste stap is gezet om er in Willebroek ook één in het leven te roepen, in de Mozaïek, met dank aan de dienst Samenleven van de gemeente. De voorlopige planning is: een infosessie voor geïnteresseerden in februari, een eerste Repair Café in juni.

We zoeken nog: mensen die een half dagje spullen willen repareren (elektrische toestellen, computers, fietsen, kleding, houten spullen….). Ook mensen die willen klaarzetten of opruimen, de rol van gastvrouw of -heer invullen, drankjes serveren, cake bakken, alles in goede banen leiden. Ook enkele mensen om een kerngroep te vormen zodat er 2-3 keer per jaar een Repair Café kan plaatsvinden. En uiteraard mensen met kapotte spullen.

Heb je een vraag, blijf je graag op de hoogte of wil je meedoen? Stuur ons een mailtje.

4 gedachten over “Op naar een Repair Café in Willebroek”

 1. Hoi,
  Zoeken jullie nog repairders voor een repaircafe?
  Ik doe reeds 3 jaar repaircafe’s in Wilrijk, Borgerhout,Duffel,Zuidrand Antwerpen( 5 gemeentes), Aartselaar, Merksem, Luchtbal enz…
  Graag kom ik jullie helpen op dagen dat het voor mij kan..
  grt
  Dre Wouters

  1. Dankjewel voor het aanbod! Welke reparaties doe jij graag? Je mag je contactgegevens doorgeven via ons mailadres, dan kunnen we je contacteren als we nog repairders zoeken.

   (sorry voor het late antwoord, je reactie is om één of andere reden niet in mijn mailbox beland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *