Meewerken aan het Repair Café?

Samen met de Dienst Samenleven van de gemeente nodigen we je graag uit voor het allereerste Repair Café in Willebroek op zondag 17 juni vanaf 14u in de Mozaïek, Appeldonkstraat 60.

Doe je mee?

Een Repair Café wordt een succes als er genoeg mensen een steentje aan bijdragen. Daarom nodigen we je ook graag uit voor de startbijeenkomst over de organisatie van het Repair Café op donderdag 8 februari om 20u in de Mozaïek.

Iedereen is welkom. Voel je vrij om ter plekke of achteraf te laten weten of je je wil engageren voor het Willebroeks Repair Café. Enkel een handje helpen op 17 juni, of ook mee voorbereiden, alles kan.

Altijd handig om te weten hoeveel stoelen we mogen klaarzetten. Stuur ons dus een mailtje als je komt.

Fietsen herstellen: de klassieker in Repair Cafés (foto: Vitalis Hirschmann)

Op de agenda van de avond:

  • Wat is een Repair Café? Vivianne Mertens geeft ons blik achter de schermen van de Repair Cafés in Klein-Brabant.
  • Hoe pakken we het aan? Wie wil wat doen? Waarvoor hebben we al herstellers? Wie zoeken we nog? Welke gereedschappen en wisselstukken gaan we huren? Wat moet er allemaal gebeuren in aanloop naar 17 juni en op de dag zelf?

Ervaren rot en geen uitleg meer nodig? Of lukt het niet om op 8 februari te komen? Vertel het ons per mail of in een reactie hieronder.

Talent gezocht

Zonder herstellers is er geen Repair Café. Fietsen, kleren, klein elektro, software, planten (“Regrow Café”), kleine meubels, messen, speelgoed of iets anders: kan je één van deze dingen opknappen? Dan kan je ons helpen op 17 juni.

Ook andere talenten zijn nodig: organiseren, communiceren, coördineren, de ruimte gezellig aankleden, klaarzetten, mensen ontvangen, ervoor zorgen dat de nodige formuliertjes ingevuld geraken, drank en hapjes voorzien.

Kleren, speelgoed, kinderwagens en andere spullen: vinden we genoeg herstellers? (foto: Vitalis Hirschmann)

Voel je je aangesproken? Of ken je iemand die een taak of taakje voor zijn rekening kan nemen? Kom dan zeker langs op donderdag 8 februari of stuur ons een mailtje.

We hebben er een goed oog op dat de organisatie vlot zal verlopen, met dank aan de wereldwijde beweging Repair Café International en aan de transitie-buren uit Klein-Brabant en Boom.

2 gedachten over “Meewerken aan het Repair Café?”

  1. Proficiat met het initiatief. ik zal er deze keer niet bij zijn, maar volg het met veel belangstelling. En ik maak er bekendheid rond. Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *